Deelnemen aan onze trajecten?

team-eind-2022

OUT OF THE BOX ACADEMY

In de ACADEMY staat je eigen ontwikkeling en herstel centraal.

Bij Out of the Box TV geven we deelnemers met een psychische kwetsbaarheid de steun die ze nodig hebben om hun afstand tot de arbeidsmarkt te overbruggen. In een traject van enkele maanden leren ze de basis van het maken van media. Samen met ons team van ervaringsdeskundigen produceren ze live uitzendingen die worden uitgezonden op onze sociale mediakanalen.

Door te werken in teams voor productie, redactie, camera, licht, geluid, editing en regie, groeit hun zelfvertrouwen, creativiteit en vooral hun trots om bij te dragen aan een online tv-uitzending. We combineren de dynamiek van media met de dynamiek van herstel. Hierbij is het produceren van de uitzendingen is niet het hoofddoel. Het fungeert als een middel om hen op deze manier hun creatieve talenten te laten ontdekken.

Ons doel is om de deelnemers te helpen om hun mentale gezondheidsproblemen bespreekbaar te maken en zo het taboe te doorbreken. Door erover te praten, kunnen ze de hulp krijgen die ze nodig hebben en kunnen we uitsluiting voorkomen. Sterker nog, na het traject kunnen ze als vrijwilliger zelfs weer terugkeren naar het team van Out of the Box TV of elders in de maatschappij aan de slag gaan.

We starten twee keer per jaar met een nieuw traject. Hiernaast zie je in welke studio er nog plekken beschikbaar zijn voor deelnemers.

OUT OF THE BOX PRO

Na het afronden van de academy kun je eventueel doorstromen naar de PRO’s. Bij de PRO’s is de missie meer gericht op het maken van content om praten over mentale gezondheid normaal te maken.